Voor wie wij er zijn

 

Het Sociaal Psychiatrisch Zorgbureau is een door het ministerie van VWS erkende zorginstelling (WTZA) 

en biedt psychologische, psychiatrische en specialistisch verpleegkundige zorg, aan kind & jeugd, en volwassenen. We bieden ook behandelingen aan in het Pools.

 


 

  • Depressie/ Stemmingsstoornis

Een depressie is een aandoening die de stemming en de gevoelens raakt. Iemand voelt zich voortdurend somber en lusteloos. En depressie heeft verschillende uitingsvormen en kan ook voorkomen in het kader van andere stemmingsstoornissen zoals een bipolaire stemmingsstoornis of ptss.

  • Autisme

Autisme spectrum stoornis (ASS) is de officiële verzamelnaam voor alle verschillende vormen van ontwikkelingsstoornissen . 

  • ADHD

De afkorting ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. In het Nederlands betekent  dat aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit. De hersenen van mensen met ADHD reageren sneller op prikkels.

  • Angst en paniekstoornissen

Angst is een normale menselijke reactie en een nuttige emotie. Angst waarschuwt en beschermt ons. Bij sommige mensen heeft angst de overhand gekregen. Angst heeft dan een grote invloed op het dagelijks leven gekregen waardoor het dagelijks functioneren eronder lijdt.

 

  • Gedragsstoornissen

We spreken van een gedragsstoornis als iemand een langdurig patroon laat zien van negatief, opstandig of driftig gedrag of gedrag dat tegen de normen ingaat, zoals vechten, stelen of liegen.

  • Psychotische stoornissen

Bij psychose is sprake van een veranderde beleving van de werkelijkheid die waarnemen, denken en emoties beïnvloedt. De belangrijkste symptomen zijn wanen, hallucinaties, problemen met samenhangend spreken, gedesorganiseerd gedrag en motivatieproblemen.

  • Trauma gerelateerde problematiek en/of Ptss

Dat zijn psychische klachten en aandoeningen die kunnen ontstaan na een schokkende gebeurtenis of zeer ingrijpende situatie (acuut of langdurig). Ptss is een naam voor een aanhoudende psychische ontregeling als gevolg van langdurige traumatische ervaringen. PTSS staat voor Post Traumatische Stress Stoornis

  • Persoonlijkheidsstoornissen

Een persoonlijkheidsstoornis is een psychische aandoening waarbij iemand zich anders gedraagt dan de maatschappij van die persoon verwacht.


 

Heeft u andere klachten en/of problemen die hier niet genoemd worden? Neem dan gerust contact met ons op. We zullen u dan te woord staan en met u bespreken of uw hulpvraag past binnen het aanbod van het Sociaal Psychiatrisch Zorgbureau.